Ce determină colorarea plantelor de canabis?

Verde. Violet. Roşu. Roz. Negru. Canabisul poate afișa o gamă largă de culori superbe care îl fac piesa centrală a oricărei grădini. Dar ce îi conferă nuanțe atât de unice? Mai mulți factori joacă un rol, inclusiv pH-ul, temperatura, genetica și o serie de pigmenți găsiți în frunze și flori. Aflați despre curcubeul de culori pe care îl poate prezenta canabisul.

Canabisul are mai multe porecle decât orice altă plantă de pe Pământ. Printre aceste titluri, „verde” se clasează destul de sus. În timp ce majoritatea tulpinilor sunt într-adevăr verzi ca aspect, există multe mai multe culori pe care le poate produce canabisul. Crescătorii au creat mii de soiuri diferite în ultimele decenii, iar aceste eforturi au dat naștere la o variabilitate genetică substanțială. Acum, cultivatorii pot crește canabis cu nuanțe de violet, galben, portocaliu, albastru, roșu, roz și chiar negru.

Dar ce stă la baza acestor culori? Se rezumă la genetică, factori de mediu și substanțe chimice specializate derivate din plante.

Înțelegerea numeroaselor culori ale canabisului

Frunzele verzi de evantai sunt un simbol universal al canabisului. Apar în filme, produse, postări pe rețelele sociale și pe coperțile cărților și albumelor. În timp ce acest ton verde reprezintă culoarea majorității tulpinilor, există un întreg curcubeu de culori.

Dar acest fenomen nu este exclusiv canabisului. Multe fructe și legume populare sunt, de asemenea, asociate cu o singură culoare, în ciuda faptului că prezintă o variabilitate semnificativă. De exemplu, când răsfoiți secțiunea de legume dintr-un supermarket, veți întâlni morcovi portocalii, frunze verzi de salată și roșii roșii. Cu toate acestea, există sute de soiuri de moștenire din fiecare dintre aceste legume și multe dintre ele sunt roșii, negre, violete și chiar albe!

Același lucru se poate spune despre canabis. Deși culoarea unui mugure nu spune prea multe despre modul în care va afecta consumatorul, capacitatea de a alege dintr-o gamă largă de culori adaugă un alt element de alegere și lux experienței. În timp ce toate răsadurile și plantele vegetative tinere posedă frunze verzi, plantele de obicei „activează” nuanțe unice în timpul etapei de înflorire.

Ce sunt antocianinele?

Probabil ați auzit de antociani. Clasificate ca flavonoide, aceste molecule au primit o mulțime de recunoaștere în ultimii ani, datorită studiilor în desfășurare care le-au cercetat potențialele beneficii pentru sănătate, inclusiv proprietăți antioxidante. Aceste substanțe chimice colorate sunt responsabile pentru nuanțe de roșu, violet și albastru în întregul regn vegetal, inclusiv afine, varză roșie, merișoare, cireșe, vinete și cartofi violet.

Cercetătorii au identificat până acum peste 700 de antociani. Plantele creează aceste molecule ca metaboliți secundari; ele nu sunt direct implicate în creșterea sau dezvoltarea plantelor, ci sunt utilizate în schimb pentru a atrage insecte benefice și pentru a combate factorii de stres biotici (viruși, bacterii, ciuperci și insecte) și abiotici (raze UV ​​și temperaturi ridicate).

Aceste substanțe fitochimice radiante sunt parțial responsabile pentru numeroasele culori ale canabisului, dar nu funcționează izolat; pH-ul joacă, de asemenea, un rol important. Antocianinele prezintă tonuri roșiatice-violet la un pH neutru de 7, nuanțe roșu-roz într-un interval acid de 1-6 și tonuri verzi la un pH alcalin de 8-14.

Câte culori poate avea planta de canabis?

Acum, să aruncăm o privire mai atentă la toate culorile posibile pe care diferitele tulpini de canabis le pot prezenta și să accesăm substanțele fitochimice unice responsabile pentru o estetică atât de minunată.

Verde (clorofila)

Plantele de canabis încep viața ca răsaduri verzi vibrante, iar majoritatea dintre ele păstrează această culoare pe tot parcursul ciclului de creștere. Dar ce face o plantă de canabis verde?

Sunt șanse să vă amintiți termenul „fotosinteză” de la cursul de biologie. Acest proces permite plantelor să transforme energia luminoasă în carbohidrați care sunt utilizați pentru a susține creșterea și dezvoltarea plantelor. În centrul acestui proces se află clorofila, un pigment verde care permite plantelor să absoarbă energia din lumină. Aceste molecule sunt găzduite în cloroplaste – structuri minuscule încorporate în celulele vegetale. Aceste organele mici nu sunt diferite de mitocondriile din celulele umane, care ne ajută să transformăm zaharurile și grăsimile în energie. În cele din urmă, frunzele de canabis par verzi, deoarece celulele care le produc sunt abundente cu aceste fabrici de energie minuscule și pigmenții verzi pe care îi depozitează.

Galben și portocaliu (carotenoide)

Dacă clorofila dă plantelor de canabis aspectul lor verde, atunci de ce unele tulpini dezvoltă nuanțe de portocaliu și galben? Bună întrebare! Aceste tonuri izbitoare sunt rezultatul unui alt grup de fitochimice: carotenoidele. Cunoscute și sub denumirea de tetraterpenoide, aceste molecule sunt o familie de pigmenți organici galbeni, portocalii și roșii care se găsesc în multe specii de plante; conferă culori vibrante morcovului, papaya, dovleacului, ardeiului gras și multe altele. Carotenoizii îndeplinesc o multitudine de funcții în plante, acționând ca antioxidanți, atractanți de culoare, precursori ai hormonilor vegetali; chiar ajută atunci când vine vorba de fotosinteză.

Au fost identificați peste 750 de carotenoizi și se știe că următoarele apar în frunzele de canabis:

  • β-caroten
  • luteină
  • violaxantina
  • neoxantina
  • β-Criptoxantina

Carotenoizii contribuie fie cu o nuanță galbenă sau portocalie la frunzele și florile de canabis, în funcție de concentrațiile prezente în anumite soiuri. Tulpinile cele mai cunoscute pentru aspectul lor portocaliu includ Agent Orange și Tangerine Dream.

Roșu și roz (carotenoizi și antociani)

Atât antocianinele, cât și carotenoidele oferă tonuri de roșu și roz. Luteina carotenoidă absoarbe lumina albastră și apare portocaliu-roșu la concentrații mari. Antocianinele dezvoltă, de asemenea, o nuanță roșu-roz atunci când sunt expuse la un pH acid. Deoarece plantele de canabis se dezvoltă la un pH ușor acid de 5,8–6,2, tulpinile cu cantități mai mari de acești pigmenți sunt susceptibile să dezvolte nuanțe roșii și roz în condiții optime. Tulpini cunoscute pentru culorile lor roșu și roz includ Black Russian, Red Poison Auto și Panama-Sedena Red.

Mov și albastru (antociani)

Canabisul violet a devenit extrem de popular în ultimii ani, iar mulți consumatori și cultivatori preferă acești muguri colorați opțiunilor verzi standard. Încă o dată, antocianinele susțin aceste nuanțe strălucitoare, mai ales atunci când sunt expuse la un interval de pH mai neutru. Purple Queen și Purple Queen Automatic sunt două dintre cele mai vibrante soiuri de violet disponibile.

Negru și maro (antociani)

Plantele de canabis care par negre și maro prezintă de fapt nuanțe foarte profunde de violet (asemănătoare cu cele observate la unele tipuri de vinete). Aceste tulpini posedă niveluri ridicate de antociani, posibil din cauza unei gene recesive care crește conversia glucozei în acești pigmenți colorați. Cu genetica potrivită și atunci când sunt expuse la un pH mai neutru, tulpinile de canabis sunt capabile să dezlănțuie aceste nuanțe uimitoare și bogate.

Ce face ca planta de canabis să își schimbe culoarea?

Știți deja câteva dintre principalele motive pentru care canabisul dă culoare, dar să recapitulăm:

Genetica: Unele plante sunt conectate pentru a pompa niveluri mai ridicate de pigmenți colorați. Acesta este în mare parte rezultatul unei creșteri selective extensive.

Fitochimice specifice: Așa cum este detaliat mai sus, fitochimicale specifice sunt responsabile pentru anumite culori de canabis. Cu alte cuvinte, nu te poți aștepta să crești plante violet dacă tulpina nu prezintă un nivel natural ridicat de antociani.

pH: Diferitele intervale de pH pot face ca antocianii să exprime diferite nuanțe.

Stresul: Anumiți factori de stres, inclusiv radiațiile UV, stimulează producția de antociani.

Temperatura: Temperaturile mai reci din timpul nopții la sfârșitul unui sezon de vegetație (sau simulate în interior) obligă plantele să se concentreze mai puțin pe producția de clorofilă pe măsură ce se maturizează, declanșând o creștere a producției de antociani.

Culoarea mugurilor este un indicator al potenței?

Mugurii colorați arată cu siguranță frumos – și mulți consumatori de canabis îi preferă – dar nu indică potența sau efectele unor soiuri specifice. Tulpinile care produc niveluri scăzute de THC pot produce niveluri ridicate de pigmenți violet, iar cele încărcate cu canabinoid psihoactiv pot apărea pur verzi. Deși nu este nimic greșit în a lua în considerare culoarea unei varietăți atunci când vă procurați canabis dintr-un dispensar autorizat, nu vă bazați pe estetică ca măsură pentru efecte și potență.

Puteți schimba culoarea canabisului?

Știți că antocianinele sunt pigmenți vibranți care își schimbă culoarea în diferite condiții de pH și că unele soiuri conțin carotenoizi responsabili pentru exprimarea nuanțelor de portocaliu și galben. Cel mai important, prin alegerea geneticii potrivite și controlul pH-ului și temperaturii, sunteți gata să începeți să vă decorați cortul și grădina de creștere cu nuanțe uimitoare de violet, roșu, roz, portocaliu, galben și negru!